Surat sedia ada CIMS yang dimuat turun sejak 1 JUN 2021 masih terpakai.

Informasi pilihan kali ini memilih posting mukabuka SKM yang membuat pengumuman menyatakan surat CIMS sedia ada masih terpakai.

Nampaknya tiada surat yang perlu dikeluarkan oleh SKM mahupun MEDAC untuk membolehkan koperasi beroperasi sepanjang PKP 3.0 kali ini. Memadai dengan surat sedia ada yang telah dimuat turun dan digunakan sejak 1 JUN yang lalu.

Oleh itu buat yang telah mendapat kelulusan untuk beroperasi masa PKP 3.0 ini gunakan sebaik mungkin dan jangan pula mengambil kesempatan. Buat yang tidak lulus kena akur dengan arahan yang telah dikeluarkan oleh pihak berwajib. Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya.

Benarlah pepatah ada Melayu ada berkata berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul’. Setiap orang diduga dengan pelbagai ujian masa pendemik ini. Setiap ujian ini mendekatkan kita lagi kepada Allah yang Maha Berkuasa dan kepadaNYA jua kita berserah segalanya.

Bartabahlah dan berlapang dada.

Kredit: Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

Forum Sembang Koperasi Online

Hulu Selangor – Forum Sembang Koperasi secara Online kini dilancarkan di web KoperasiMalaysia.Com : Informasi Alternatif Gerakan Koperasi Malaysia.   Forum ini dibina bagi memudahkan perbincangan mengenai apa jua berkenaan koperasi berada pada satu tempat dan direkod untuk rujukan para koperator.   Beberapa topik perbincangan telah dibuka antaranya Perbincangan Umum, Akta dan Peraturan, Peluang Perniagaan, […]

HKN Peringkat Negeri Perak

Informasi pilihan pada hari ini adalah tentang sambutan Hari Koperasi Negara 2022 (HKN22) Peringkat Negeri Perak.

100 tahun Gerakan Koperasi Malaysia

Selamat Menyambut 100 Tahun Gerakan Koperasi Malaysia.