Jemputan Setiap Rabu Bermula 8 JUN

EDC, Shah Alam – Malaysia Cooperative Action Council (MCAC) yang merupakan sayap MCED menjemput para koperator dan bangsa usahawan untuk hadir pada setiap Rabu sepanjang bulan Jun ini dalam program anjurannya yang bertajuk GABUNG KITA JADI KUAT.

Program ini sesuai dengan peranannya yang ingin menjemput para koperator dan bangsa usahawan yang mempunyai perniagaan atau matlamat yang sama agar dapat bergabung menubuhkan koperasi supaya menjadi lebih kuat dan besar.

Program ini menyajikan beberapa sesi yang akan memberi manfaat kepada para koperator dan bangsa usahawan.

Sesi 1 : Jemputan Gerakan Koperasi Malaysia

Sesi 2 : Peluang Perniagaan Koperasi

Sesi 3 : Sembang Teh Tarik Koperasi

Setiap minggu akan menyaksikan jemputan yang berlainan bagi mengisi slot yang disediakan. Antara jemputan gerakan koperasi seperti Suruhanjaya Koperasi Malaysia, Institut Koperasi Malaysia dan Angkasa.

Manakala peluang perniagaan koperasi pula bersama koperasi-koperasi pelbagai fungsi dan aktiviti seperti wanita, kewangan, penternakan, makanan/katering dan automobil.

Kemuncaknya adalah sesi para koperator dan bangsa usahawan untuk menguatkan jaringan perniagaan dalam sesi sembang teh tarik koperasi.

 

Selain itu beberapa buat booth turut disediakan bagi mereka yang berminat mempromosikan produk atau perkhidmatan koperasi mereka.

 

Program ini dijangkan berlangsung selama 3 jam bermula pada pukul 2.00 petang dan dijangka tamat pada pukul 6.00 petang.

Jom beramai-ramai kita jumpa di gelanggang EDC, Shah Alam.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bisnes

Peluang Perniagaan Bersama WCB

Shah Alam- Koperasi wanita Malaysia Berhad atau dikenali sebagai WCB kini sedang berkembang pesat memberi peluang kepada wanita-wanita diluar sana untuk bersama-sama menjadi pemegang saham kepada sebuah koperasi kredit. Setahun penubuhannya kini WCB mula mengorak langkah bersama beberapa rakan strategik memberikan perkhidmatan yang mendapat permintaan tinggi dipasaran kini seperti yang diluluskan oleh pihak Suruhanjaya Koperasi […]

Info Lanjut
Bisnes

Gabung Kita Kuat 15 Jun 2022

EDC, Shah Alam – Gabung Kita Kuat kali ini berbicara tentang isu semasa negara iaitu tentang rantaian makanan yang kian mahal dan terhad pembekalannya.   Kali ini kita membawakan beberapa koperasi terdiri daripada rantaian pembekalan tenusu, daging, ayam, pengusaha katering, chef muslim, agro dan beberapa koperasi sokongannya.   Kehadiran peserta bertambah ceria dengan kehadiran dan […]

Info Lanjut
Bisnes

GABUNG KITA KUAT. Setiap Rabu bermula 8 JUN

https://koperasimalaysia.com/ver1.0/wp-content/uploads/2022/06/2022-06-06-215747141.mp4

Info Lanjut